Hayat Sigortası

Hayat Sigortası; vefat, tehlikeli hastalık, maluliyet veya işsizlik gibi beklenmeyen risklere karşı, yaşamınız boyunca sizi, sevdiklerinizi ve yaşam standartlarınızı teminat kapsamında koruma altına alan bir sigorta çeşididir.

hayat sigortası nedir
Genç Sigorta
hayat sigortası

Başka bir deyişle; karşılaşılabilecek riskler için, önceden yapılan bir tür birikim sigortası olarak da tanımlanabilir. Ferdi Kaza Sigortası ile en temel farkı; Ferdi Kaza Sigortası yalnızca kazaların sebep olacağı riskleri karşılarken, Hayat Sigortası riskleri kaza şartı bulunmadan karşılamaktadır.

Hayat Sigortası poliçelerinin sunduğu teminatlar, aşağıdaki gibidir:

  • Hastalık, kaza veya doğal sebeplerden kaynaklanan yaşam kayıplarında, sigortalı bireylerin ailesi veya hukuki varisleri; Vefat Teminatı kapsamında güvence altına alınmaktadır.
  • Hastalık veya kaza sonucu alınacak tıbbi hizmetlere ait sağlık masraflarının tamamı veya bir kısmı Yaşam Teminatı kapsamında karşılanmaktadır.
  • Sakatlık, hastalık veya kaza nedeniyle kalıcı iş kaybı, Maluliyet Teminatı; yine aynı durumlardan kaynaklanan geçici iş göremezlik zararları, Gündelik Tazminat Teminatı limitleri dahilinde güvence altına alınmaktadır.
  • Bordrolu çalışanların iradesi dışında işten çıkarılması durumunda oluşabilecek gelir kayıpları, İstem Dışı İşsizlik Teminatı kapsamında tazmin edilmektedir.

Sunulan ana teminatlar ve limitleri; sigorta şirketlerine ve poliçelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Geri Ödemeli Hayat Sigortalarında sigortalı olunan süre boyunca risk gerçekleşmezse; sigortalı poliçe tarihinin sonlanması itibari ile ödediği primleri toplu bir şekilde geri alabilir.

Hayat Sigortası; geniş teminat kapsamı ve uygun prim ödemeleri ile bireylerin ve sevdiklerinin yaşam kalitesini korumayı amaçlarken, birçok maddi zararları da karşılayarak bütçe ve geleceklerini garanti altına almaktadır. Tüm avantajların yanı sıra; farklı sigorta ürünlerinde indirim, vergi indirimi, tüm prim tutarlarının ödenmesi durumunda ikramiye ödemesi, anlaşmalı sağlık kuruluşlarında indirim ve ücretsiz ambulans, danışmanlık hizmetleri gibi ek teminatların sunduğu imkanlardan da faydalanabilirsiniz.

Riskler için endişelenmeden keyifli bir yaşam sürmek, yaşam standartlarını ve varislerinizi güvence altına almak isterseniz; “Ailenizin Sigortacısı” daima yanınızda. Detaylı bilgi almak ve uzman sigorta danışmanlarımızın size özel hazırlayacağı, ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayan teklifler için 0216 411 95 17 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir ya da sayfanın üst kısmındaki butondan açılan forma bilgilerinizi bırakarak size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Hayat Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hayat sigortası; vefat, maluliyet, işsizlik ve tehlikeli hastalıklar gibi planlanamayan bir durum gerçekleştiğinde, poliçede belirlenmiş lehtar veya kanuni varislere maddi bir birikim bırakan sigorta türüdür.  

Pek çok avantajı olan hayat sigortası, uygun prim ödeme oranları ve geniş kapsamlı teminat hizmeti ile kişinin ve sevdiklerinin yaşam standartlarını korumasında kritik olumlu etkilere sahiptir. Bu bağlamda maddi giderlerin karşılanmasını ve bireyin bütçesi ile geleceğini garanti altına almaktadır.

Hayat sigortası, hayattaki beklenmedik risklere karşı koruma sağlayan bir sigorta çeşididir. Bu riskler; tehlikeli hastalık, işsizlik, vefat ve maluliyet gibi durumlardır. Hayat sigortası sayesinde kendinizi ve sevdiklerinizin yaşam kalitesini güvence altına alabilirsiniz.

Hayat sigortası aynı zamanda aşağıdaki durumlarda da maddi güvence sağlar;

  • Hastalık, vefat ve kaza durumunda aileye finansal destek sağlar.
  • Maluliyet ya da sakatlık durumunda maddi zorlukları önler.
  • Vefat durumunda veraset vergisi gibi borçlar ile aileye yük olunmaz.

Hayat sigortasının sunduğu avantajlardan bazıları aşağıdaki gibidir;

  • Herhangi bir hastalık ya da kaza sonucunda vefat etmeniz halinde ailenize finansal bir destek sunmanıza yarar.
  • Yaşam standartlarınızı da yüksek tutarak sakatlık gibi durumlarda maddi açıdan kolaylık sağlar.
  • Eğitim hayatı devam eden çocuklarınız varsa olası riskler gerçekleştiğinde eğitimleri yarıda kalmamış olur. Bu anlamda vefat halinde ailenin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik toplu bir maddi kaynak görevi görür.

Hayat sigortası türleri, çeşitli gruplar altında toplanmaktadır. Hayat sigortası türleri aşağıdadır.

  • Karma hayat sigortası: Uzun vadeli bir sigorta türüdür. Eğer sigortalı hayatını kaybederse veya sakatlanırsa poliçede belirlenmiş olan şartlara göre tazminat ödemesi sağlanır. Teminat süresi dahilinde hayatta kalmanız durumunda ise ödediğiniz primleri hayat sigortası geri ödeme kapsamı altında alma hakkınız bulunmaktadır. Böylelikle karma hayat sigortası tasarruf planı olarak da değerlendirilebilir.
  • Birikimli hayat sigortası: Poliçe süresi minimum 10 sene şeklindedir. Uzun dönemli sigortalardan biri olmakla beraber can kaybı, kaza ve maluliyet teminatları ile toplanan primlerden komisyon kesintileri yapılıp risk primleri ve genel giderler düşülür. Ardından da kalan tutar yatırıma dönüştürülmüş olur.
  • Yıllık hayat sigortası: Bu sigorta tipi sadece ölüm teminatı ile satın alınabileceği gibi daimi maluliyet ve kanser teminatı da eklenerek kapsamı genişletilebilir. Bu bağlamda yaşanan vefat halinde poliçede belirlenen teminat tutarı lehtarlara ödenmektedir. Ayrıca vefat eden kişinin hayat sigortası sorgulama işlemlerini yapmak da mümkündür. Hayat sigortası genel şartlarında yer alan her çeşit vefat durumunu, sakatlığı ve kanseri kapsayan bu sigorta, her yıl yenilenebilir ve en önemli özelliği de opsiyonel bazı seçenekler de sunmasıdır. Yıllık hayat sigortasından yararlanabilmek için 18-65 yaş aralığında olmak gerekir.
  • Uzun süreli hayat sigortası: Uzun vadede yaşanabilecek ölümcül kaza veya risklere karşı güvence sağlayan bu sigorta en az 2 yıllık yapılır. Ayrıca tazminat seçenekleri açısından da esnektir. Her ne kadar 18-64 yaş arası kişiler için geçerli olsa da sigortalı kişinin yaşının poliçe geçerlilik tarihinin toplamda 70’i geçmemesi yeterlidir. Bu durumda eğer 65 yaşındaysanız ve talebiniz 4 senelik bir sigorta poliçesi yaptırmak ise yaş ile poliçe süresinin toplamı 69 olacaktır. Böylelikle bu sigortadan faydalanmanız mümkün hale gelecektir.
  • Grup hayat sigortası: Herkese hayat sigortası yapılmasını, ölüm ve devamlı sakatlık gibi haller için tazminat ödenmesini sağlayan grup hayat sigortası, 10 kişiyi kapsar. Ancak bu kişilerin aynı tüzel kişiye bağlı olarak çalışması gerekir. Eğer hayat sigortası ölüm tazminatı ne kadar olduğunu merak ediyorsanız sigortacınızla görüşmeniz en sağlıklısıdır.
  • Eğitim sigortası: Çocuğun ya da çocukların eğitimindeki sürekliliğin sağlanması için yaptırılan eğitim sigortası, anne veya babanın kazaen ya da hastalık ile vefatı halinde güvence sunar. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
  • Maluliyet sigortası: Aslında maluliyet sigortası tek başına yaptırılabilen bir poliçe değildir. Genellikle hayat sigortası kapsamına maluliyet teminatı eklenir. Maluliyet teminatı; poliçede belirtilmiş olan kazalardan veya hastalıklardan herhangi birinin meydana gelmesi ve sürekliliği olması durumunda sigorta bedeli üzerinden tazminat alınmasını sağlar. 
  • Ferdi kaza sigortası: Beklenmeyen ani kazalara karşı güvence sağlayan sigorta türüdür. Poliçede belirtilen oranda tazminat ödenmesini sağlayan ferdi kaza sigortası, kazaen ölüm ve sakatlık hallerinde maddi güvence sağlar.
  • Sağlık sigortası: Sağlık sigortası ile hayatınız boyunca sahip olabileceğiniz hastalık risklerine yönelik güvence sağlamış olursunuz. Ayakta ya da yatarak tedavi masraflarını karşılamakla beraber, sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu sağlık kurumlarında geçerlidir.
  • Kredili mevduat hayat sigortası: Kmh hayat sigortası nedir diye soracak olursak kredi süresi dahilinde kullanılan bir sigorta sözleşmesi olup ödediğiniz kredi tutarı kadar vefat teminatı sunar. Yaşamını yitiren sigortalının banka borçları, poliçenin geçerlilik süresi dahilinde ödenmektedir. 
  • Azalan bakiyeli kredi sigortası: Teminat tutarının, her sene belirtilen oranlarda azaldığı sigorta türüdür. Bu anlamda prim tutarı diğer sabit ürünlere göre çok daha düşük olmaktadır. 2 yıl ile 30 yıl arası yaptırmak mümkündür.
  • Özel durum sigortası: Herhangi bir sigorta dahilinde yer almayan özel durumlar için satın alınan sigorta türüdür.

İhtiyacınıza uygun hayat sigortası seçerken önce hangi amaçla hareket ettiğinizi belirlemeniz gerekir. Eğer amacınız birikim yapmak ise birikime yönelik hayat sigortalarını tercih etmelisiniz. Ancak beklenmedik olumsuz durumlara karşı kendinizi ya da sevdiklerinizi güvence altına almak istiyorsanız risk teminatı olan bir hayat sigortası seçmeniz gerekir. Arzu ederseniz iki ihtiyaca da uygun sigortalar da mevcuttur.

Hayat sigortası şartları, teminat içeriğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Yaş bakımından genelde 18-60 aralığında bulunan herkes hayat sigortası yaptırabilmektedir. Bu kişiler tanı, teşhis veya tedavi aşamasında herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişilerdir ve tehlikeli hastalıkların teminatlı olduğu ürünlerden yaralanırlar. Kanser teminatı olan ürünlerden ise 18-55 yaş aralığında sağlıklı olan ve öncesinde kanser teşhisi konulmamış bireyler faydalanabilmektedir.

Hayat sigortası dahilinde sunulan teminat ile limitler, sigorta şirketlerinin sağladığı poliçelere göre değişebilmektedir. Genel anlamda sahip olunan teminatlar ise vefat teminatı, yaşam teminatı, maluliyet teminatı, gündelik tazminat teminatı ve istem dışı işsizlik teminatı şeklindedir.

  • Vefat teminatı: Kaza, hastalık ya da doğal sebepler sonucu yaşanan kayıplarda sigortalı kişinin ailesi veya varisleri güvence altına alınır.
  • Yaşam teminatı: Kaza ya da hastalık sonucunda sağlanması gereken tıbbi hizmetlerle ilgili sağlık giderlerinin tamamı veya bir kısmı karşılanır.
  • Maluliyet teminatı: Kaza, hastalık ya da sakatlık sebebiyle kalıcı iş kaybı yaşanması halinde geçerlidir.
  • Gündelik tazminat teminatı: Kaza, hastalık ya da sakatlık durumu kaynaklı olarak geçici iş görememezlik zararları karşılanır.
  • İstem dışı işsizlik teminatı: Bordrolu olarak çalışan kişilerin kendi iradesi dışında işten çıkarılması halinde oluşan gelir kayıpları kapsamında geçerlidir.

 

Eğer “kredi hayat sigortası hangi hallerde ödeme yapmaz” diye merak ediyorsanız hayat sigortası teminat dışı haller, aksine bir sözleşme olmadığı müddetçe aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

  • Sigortacıyı haberdar etmeden yapılacak hava yolculuklarında sadece yolcu sıfatıyla seyahat edilebilir. Eğer yolcu sıfatı dışında sigortalının ölümü gerçekleşirse ölüm tazminatı ödenmemektedir. 
  • İntihar sonucu sigortalının ölmesi durumunda sigortacı, sigortanın mevcut riyazi ihtiyatını ödemektedir. Eğer en az 3 yıl boyunca sigortalı aralıksız olarak devam etmiş ise sigortacı teminatın tamamını öder. Bu süreçte hayat sigortası ölüm tazminatı hesaplama işlemleri için belli adımlar uygulanacaktır. Hayat sigortası genel şartları detaylı incelenmelidir.
  • Sigortadan faydalanan kişi, sigortayı yapan kişiyi öldürmüş ya da suç ortaklığında bulunmuşsa sigorta bedelinin dışında kalacaktır. Bedel ise ölen kişinin mirasçılarına ait olmaktadır.
  • Sigorta, savaş halinde geçerli değildir. Fakat sigortalı kişi savaş sırasında ve savaş hareketleri sebebiyle ölürse riyazi ihtiyatlar teknik faizlerle beraber hak sahiplerine ödeme gerçekleştirilir.
  • Biyolojik ve kimyasal silah kullanımı, AIDS, nükleer, biyolojik ve kimyasal maddelerin açığa çıkmasına sebep olacak saldırı ya da sabotaj sonucu sigortalının ölmesi halinde sigortacı sadece riyazi ihtiyatı öder.

Hayat Sigortası Genel Şartları uyarınca, deprem nedeniyle yaşanan ölüm hali sigorta teminatı altında değerlendirilir.

Hayat sigortasının temel teminatları; vefat teminatı, yaşam teminatı, maluliyet teminatı, gündelik tazminat teminatı ve istem dışı işsizlik teminatıdır. Doğumu kapsayan bir sigorta ürünü tercih edenler için Doğum Sigortası yaptırmak çok daha avantajlı olacaktır.

Bu sorunun yanıtı hayat sigortasının teminat kapsamına bağlıdır. Eğer ölüm ve sakatlık riskine karşı yaptırılmış bir poliçe ise ameliyat masrafları karşılanmaz. Ancak hayat sigortası kapsamına eklenmiş ek teminatlar varsa ameliyat gibi sağlık giderleri karşılanabilir.

E-devlet sistemi üzerinden yaşam sigortası sorgulaması yapılabilir. Hayat sigortası online sorgulama için;

  • E-devlet şifrenizle sisteme giriş yapın
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sekmesine tıklayın
  • T.C. kimlik numaranızı girin ve sorgulamanızı gerçekleştirin.

Kredi çekilen bankaların hemen hemen hepsi özel hayat sigortası yaptırmanızı ister. Ancak genel olarak bakıldığında hayat sigortası yaptırmaya dair yasal bir zorunluluk bulunmaz.

Hayat sigortasından kimler yararlanabilir sorusunun yanıtını şu şekilde vermek mümkündür;

  • Birikim yapmak isteyenler
  • Hayatta karşılaşabilecekleri risklere karşı güvence almak isteyenler

Teminat türüne ve talep ettiğiniz sigorta ürününe bağlı olarak bazı ürünlerde sağlıklı olma koşulu ya da yaş sınırı uygulaması olabilir. Genellikle hayat sigortası 18-65 yaş arası kişilere yapılır.

Hayat sigortası, kaza ya da hastalık sonucu kişinin vefat etmesi durumunda, ailesine bırakacağı finansal desteği ifade eder. Yaşam sigortası, hayat poliçesi ya da özel hayat sigortası olarak da geçen bu sigorta ürünü ile vefat, maluliyet ve sakatlık durumunda maddi açıdan zorluk yaşanmaz.

Hayat sigortası ana teminatlarına ilave edilen ek teminatlarla sigortanın kapsamı genişletilebilir bu sayede tam kapsamlı hayat sigortasına sahip olunur. Hayat sigortası yaptırdıktan sonra poliçe süresi boyunca; işsizlik, tam ve kalıcı sakatlık gibi durumlarda sigorta şirketi poliçede belirtilen limit ve oranlar dahilinde ödeme yapar.

Hayat sigortası primlerini, sigortalı öder. Sigortalının poliçe süresi dahilinde vefatı söz konusu olduğunda ise sigorta şirketi, sigortalının ailesine ve poliçede belirtilen diğer kişilere ödeme yapar.

Geniş teminat kapsamı ve makul prim ödemeleri sayesinde bireylerin yaşam kalitesini güvence altına alan, çeşitli maddi zararları karşılayan hayat sigortası yaptırmak oldukça avantajlıdır.

Bu anlamda olası riskler hakkında endişelenmenin önüne geçmek adına Genç Sigorta danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Hayat sigortası iletişim bilgileri ve detayları için birkaç adımı izlemeniz yeterlidir.

  • 0216 411 95 17 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir ve en iyi teklifleri birlikte değerlendirebilirsiniz.
  • Sayfanın üst kısmında yer alan butona tıklayarak karşınıza çıkan formu doldurarak sizi aramamızı talep edebilirsiniz. Bu sayede hayat sigortası karşılaştırma imkânınız olur ve size en uygun poliçeyi yalnızca birkaç dakikada hızlıca oluşturabilirsiniz.

Hayat sigortası yaptırma prosedürleri basittir. Tek yapmanız gereken iyi bir şirkete güvenmek ve ihtiyaçlarınıza uygun poliçe türünü seçmektir. Herkesin aynı ürüne ihtiyacı yoktur, bunun için farklı seçenekleri iyi analiz etmeli ve durumunuza göre tercihte bulunmalısınız. Bu anlamda Genç Sigorta olarak bizimle kontak kurabilir ve sizin için en uygun sigortayı seçmenizde yardımcı olmamızı sağlayabilirsiniz.

Bir kişi kendisi adına birden fazla poliçeye sahip olabilmektedir. Bu anlamda poliçe şartlarına bağlı olmakla beraber, sigorta şirketi sizden sadece ek belge talebinde bulunabilir.

Prim iadeli hayat sigortası yapan sigorta şirketleri şu şekilde listelenmektedir:

  • Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta 
  • AgeSa Hayat ve Emeklilik
  • Allianz Hayat Sigortası
  • Anadolu Hayat Sigortası 
  • Aegon Hayat Sigortası
  • AXA Özel Hayat Sigortası
  • BNP Paribas Cardif Emeklilik
  • Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik
  • Demir Sigorta 
  • Fiba Emeklilik
  • Katılım Emeklilik ve Hayat
  • Metlife Hayat Sigortası
  • NN Hayat ve Emeklilik
  • Türkiye Hayat ve Emeklilik

Ek olarak tüm bu sigorta şirketleri dışında faydalanmak isteyen vatandaşlar için Ziraat Bankası hayat sigortası, Akbank hayat sigortası ve İş Bankası hayat sigortası hizmeti de bulunmaktadır. Hayat sigortası iade hesaplama işlemleri için ise anlaşmalı olduğunuz teminat kapsamında bir değerlendirme yapılmalıdır.

Hayat sigortasında süre genellikle 1 yıl şeklindedir. Yine de ürüne göre değişkenlik gösterebilmektedir. Riskin gerçekleşmesiyle de sona erer.  Ancak “1 yıllık hayat sigortası ne kadar” sorusunun cevabını araştırıyorsanız şirketlere ait hayat sigortası müşteri hizmetleri ile görüşmeniz gerekecektir. 

Hayat sigortası yaptırma zorunlu değildir. Her ne kadar bazen SGK veya GSS gibi sigorta tipleriyle karıştırılsa da hayat sigortası isteğe bağlı olarak yaptırılan sigorta türleri arasında yer almaktadır. Ancak bu güvenli bir gelecek için kritik bir değere sahip olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Benzer şekilde “konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu” sorusu da akıllara gelmektedir. Fakat burada da bir zorunluluk söz konusu değildir.

Devlet yaptırımı kapsamında değerlendirilmediği için sigorta şirketlerinin sunduğu hayat sigortası fiyatları, teminatları ve primleri farklılık göstermektedir. Bu anlamda hayat sigortasına etki eden kriterleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür;

  • Yaş kriteri
  • Teminat tutarı
  • Ek teminatlar
  • Poliçe süresi
  • Sigorta şirketlerinin fiyat politikaları

Erken yaşta hayat sigortası yaptırmanın her zaman daha avantajlı olacağı bilgisini de verelim.

Kredi hayat sigortası sorgulama işlemleri için ilk akla gelen yol e-Devlet gibi resmi bir online portal olmaktadır. Hayat sigortası poliçe ve tazminat bilgileri sorgulaması sırasında poliçenin hangi firma tarafından yapıldığı, kaç tane poliçe olduğu, özellikleri ve teminatlarını öğrenmek mümkündür. Bu bağlamda hayatını kaybeden kişinin başka bir hayat sigortası olup olmadığı da keşfedilebilmektedir. Peki hayat sigortası ne kadar para verir? Bunun için pek çok sigorta şirketi sitesinde kredi hayat sigortası hesaplama araçları da bulunmaktadır. 

Hayat sigortası iptali e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Ancak kredi hayat sigortası iptalinde bazı kriterler mevcuttur. Kredi çekerken hayat sigortası yapılıyorsa ve banka rehini söz konusuysa hayat sigortası iptal edilemez. Ancak sigorta, ihtiyari bir şekilde yapıldıysa iptal işlemi daha kolay gerçekleşecektir. Eğer iptal başvurusunda bulunmak istiyorsanız hayat sigortası prim ödemelerinizi ispat eden belgeleri sigorta şirketine iletmeniz gerekir. Böylece poliçe şartları dahilinde hayat sigortanızı iptal edebilirsiniz. Fakat sizin adınıza banka tarafından yapıldıysa bankaya bildirimde bulunmanız gerekir. 

Peki hayat sigortası parası nasıl geri alınır? Kredi bittikten sonra hayat sigortası geri alınır mı? Bu sorunun cevabı sigorta şirketine göre değişebilir. Hayat sigortası genel şartları ve sigorta şirketinin hayat sigortası için belirlediği özel şartlara istinaden hayat sigortası priminin geri alınıp alınamayacağı belirlenir.

Sigortalı olunan süreç içerisinde riskin gerçekleşmemesi halinde sigortalı poliçe tarihinin bitmesiyle ödenen primler toplu olarak geri alınabilmektedir. Bankalardan hayat sigortası geri alma işlemleri için dilekçe yazılabilmektedir. Bu anlamda resmi yollar üzerinden e-devlet kredi hayat sigortası geri alma işlemleriyle primlerin ücret iadesi mümkündür. Hayat sigortası iadesini talep ederken Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruda bulunmak ve inceleme sonucunu beklemek yeterli olacaktır.  

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası farkları aşağıdadır.

  • Bireysel emeklilik ile hayat sigortası arasında bazı farklar bulunmaktadır. Öncelikle bireysel emeklilik, T.C. Hazine Bakanlığı’na ait sınavlarda başarı sahibi olan lisanslı şirketler tarafından gerçekleştirilmektedir. Hayat sigortası ise sigorta şirketi tarafından yapılmaktadır. 
  • Bireysel emeklilik sistemine girmek için giriş aidatı ödenmesi gerekirken, hayat sigortasında böyle bir zorunluluk yoktur.
  • Hayat sigortasında ilk imza günü itibariyle 10 yıl emeklilik hakkı tanınmaktadır. Üstelik devretme hakkınız vardır. Bireysel emeklilikte ise emekli olabilmek için 10 yıl prime ek olarak 56 yaşını doldurmuş olma şartı aranır, devretme hakkı da yoktur. 
  • Hayat sigortasının teminat kapsamı önceden belirlenmiştir ve ne kadar birikim yapılabileceği nettir. Bireysel emeklilik sigortasında ise elde edilecek birikim net değildir; sigortalının ödediği prime ve fonlara bağlıdır.
  • BES, eldeki birikimden borç alınmasına izin vermez. Fakat hayat sigortalarında birikimden borç almak mümkündür. 

Genç Sigorta kapsamında hayat sigortasına benzer diğer sigorta çeşitleri de bulunmaktadır. Bu sigortalar şu şekildedir:

Kimlerle Çalışıyoruz?

https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/axa.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/sompo.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/generali.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/turkiyesigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/allianz.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/nn.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/anadolusigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/chubb.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/aksigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/quick.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/hdi.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/euroko.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/raysigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/DEMİR.png
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/turknippon.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/ACB.png
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/groupama.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/agesa.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/DOĞA.pnghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/fiba.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/GULF.pnghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/neova.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/ylogodemokrasi.jpghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/arex.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/zurich.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/korusigorta.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/ankarasigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/magdeburger.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/corpus.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/orientt.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/bereketsigorta.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/unico.svg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/atradius-logo.pnghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/ŞEKER.png
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/atlasmutlu.svghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/KATILIM_EMEKLİLİK.jpg
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/06/MAPFRE_Sigorta_cmyk_250_1.pnghttps://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/12/aveon.png
https://www.gencsigorta.com/wp-content/uploads/2022/12/hepiyi.png

İlgili ürünler

geri ödemeli hayat sigortası

Geri Ödemeli Hayat Sigortası

Geri Ödemeli Hayat Sigortası, sigortalı bireyin vefat etmesi durumunda ailesini veya hukuki varislerini koruma altına alan; sigorta süresinin sonunda vefat durumu gerçekleşmediği takdirde prim ücretlerini iade eden bir sigorta ürünüdür.

ferdi kaza sigortası

Ferdi Kaza Sigortası

Ferdi Kaza Sigortası; yaşamınız boyunca, günlük hayatta karşılaşabileceğiniz kazalar sebebiyle oluşabilecek risklere karşı, maddi zararları teminatlar ile koruma altına alan bir sigorta ürünüdür.

hayat sigortası

Hayat Sigortası

Hayat Sigortası; vefat, tehlikeli hastalık, maluliyet veya işsizlik gibi beklenmeyen risklere karşı, yaşamınız boyunca sizi, sevdiklerinizi ve yaşam standartlarınızı teminat kapsamında koruma altına alan bir sigorta çeşididir.

büyüyen çocuk sigortası

Büyüyen Çocuk Sigortası

Büyüyen Çocuk Sigortası; 0-17 yaş aralığında bulunan çocuğunuzun geleceği için, erkenden birikim yapmanızı sağlayan bir sigorta ürünüdür.